Maatwerk

Milieu

Kwaliteit

Service

Milieu

Hoogwaardige kwaliteit

De producten van Meulendijks Verpakkingen zijn van een hoogwaardige kwaliteit. Ze worden op een milieu verantwoorde manier geproduceerd en kunnen op een milieubewuste manier worden gerecycled. Hierdoor zijn producten van Meulendijks Verpakkingen minder belastend voor het milieu.

BRC certificaat

De producten worden gemaakt van 3 laags folie, Enreps®, (enclosed recycled polystyreen) of Rpet. De boven en onderlaag bestaat uit een 1e klas virgin materiaal en is 100% geschikt voor contact met voedsel. De tussenlaag is een combinatie van schoon gerecycled en nieuw materiaal. De producten blijven recyclebaar en voldoen aan de migratietest volgens het aan ons verleende BRC certificaat, de allerhoogste status. Klik hier voor meer informatie.

Energiebesparing

Door de bijzondere samenstelling van de folie kan er op het eindproduct materiaal bespaart worden, zonder kwaliteitsverlies, wat ook weer tot een energiebesparing in het productie proces leidt met als gevolg minder belasting voor het milieu.

Volledig Recyclebaar

In de producten van Meulendijks worden geen vreemde grondstoffen toegevoegd waardoor de producten volledig recyclebaar zijn met andere gelijksoortige kunststoffen en geen schadelijke stoffen vrijkomen bij afvalverwerking. Alle kunststof rest afvallen, voortkomende uit het productie proces, worden hergebruikt in onze producten.

Lage transportbelasting

Door gewichtsbesparing, een strakke ecologische, FSC gecertificeerde doosverpakking , een optimale pallet belading en het voorkomen van na-leveringen wordt ook op transportgebied het milieu minder belast. Meulendijks producten worden in Nederland gemaakt en hebben dan ook een veel lagere transportbelasting voor het milieu dan geïmporteerde producten welke een beduidend langere weg moeten afleggen.

Afval in de afvalbakken

Voor een optimaal milieuvriendelijk gebruik is het ook van groot belang dat de producten niet als zwerfafval in de omgeving terecht komen maar in daarvoor bestemde afvalbakken. Zo kan het weer gerecycled worden en houden we samen ons landschap schoon.

Plastic hero campagne

Overal in het land wordt inmiddels kunststof ingezameld en gerecycled. De plastic hero campagne is actueel en Meulendijks Verpakkingen werkt hier volmondig aan mee, door het plastic hero logo te plaatsen op een aantal van haar recyclebare producten. Dit zet de gebruikers aan tot verantwoord omgaan met kunststof afval waardoor dit herhaaldelijk in nieuwe produkten verwerkt kan worden. Meulendijks disposables staan garant voor milieu en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Meulendijks disposables staan garant voor milieu en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Download document milieudienst (pdf)

Contact

Meulendijks Verpakkingen B.V.
Lagedijk 35
5705 BX Helmond
T +31 (0)492 - 522 272
F +31 (0)492 - 551 896
Stuur ons een E-mail

Oranjegekte

Producten

 

Snackverpakkingen & disposables

Maaltijdverpakkingen